Op weg naar een nieuw vervoersplan voor het Soesterkwartier

Rondje Soesterkwartier

In de vorige wijkkrant konden wij u al melden dat het plan voor het rondje Soesterkwartier zo op het eerste gezicht bij de gemeenteraad, en de wethouder in goede aarde is gevallen. Het gaat om het plan om –  buiten de spits van het scholieren- en het woonwerkverkeer -een beperkte route door de wijk te rijden met als opstapplaats de achterkant van treinstation Amersfoort Centraal aan het Mondriaan-plein. Voor de verbinding met andere stadsbussen en streekvervoer vanaf het stationsplein kun je dan met een OV-kaart door de bovengang van het station lopen. De bus rijdt vanaf de halte bij de uitgang Noord via een lus langs het Eemplein, Oppidium, Puntenburg over de Noordewierweg naar de zorgcentra de Plataan en Birkhoven , om vervolgens over de Soesterweg en de Wagenwerkplaats weer te arriveren bij het station: een rondje Soesterkwartier.

Volgens zeggen vond Syntus het een goed plan en men denkt er daar al over om dit nieuwe rondje zelfs de hele dag door te gaan rijden. Als dat zou lukken!

Het idee is ook al door de Gemeente bij de Provincie Utrecht ter sprake gebracht maar de vervolggesprekken zijn vanwege de Coronacrisis tot nu toe nog uitgebleven. Wij nemen nu maar aan dat ook in 2021 de huidige busroute in stand zal blijven.

Over het geheel genomen zijn wij als comité daar toch niet zo heel erg ontevreden mee. Bent u het met ons eens?

Steun het comité “De bus komt  zo”.

  • Dat kan je ook doen, door af en toe eens de bus te nemen en uit te proberen hoe dat nu op het ogenblik gaat.
  • Heeft u nog een ander idee hoe het beter kan? Laat uw stem horen en neem contact op met het comité

Anuschka Alblas, Clary Stäb, Désirée Steenbeek, Giny Wierenga, Lilian Essed, Bets Beltman, Joke Sickmann (j.sickmann@planet.nl 033 4611474)

Gepubliceerd Op: 13 september 2022Categorieën: NieuwsViews: 106