Onze vrijwilligers vervoeren je vanaf 10 december 2023 van maandag t/m zondag tussen Amersfoort Centraal en het Soesterkwartier. De Wijkbus rijdt volgens een vaste dienstregeling en valt onder het reguliere openbaar vervoer. Met onze bus vervoeren wij zowel vaste reizigers als mensen die op bezoek gaan in de wijk. De route is zo samengesteld dat er altijd wel een halte bij jouw bestemming in de buurt is. Veiligheid, comfort en gezelligheid staan bij ons voorop! Wij heten je van harte welkom wanneer je met ons meereist.

Onze dienstverlening

Wij rijden een vaste route door Soesterkwartier. Dit doen wij onder het lijnnummer 501, welke onderdeel is van Syntus (Keolis) Utrecht. Deze lijn heeft een 1/2-uurs frequentie en rijdt in één richting een ronde door de hele wijk. Het is mogelijk onze chauffeurs te verzoeken om buiten een officiële bushalte te stoppen. Dit doen wij uiteraard enkel mits dit veilig en verantwoord kan.

Onze chauffeurs

Veel van onze vrijwilligers rijden een vaste dienst per week. Wij hebben plezier in het rijden en het contact met onze reizigers. Wij zijn bekend in de regio en kunnen je desgewenst voorzien van reisinformatie. Wij vinden het belangrijk dat jij veilig vervoerd wordt, en je thuis voelt bij ons in de bus.

Onze vereniging

Onze vereniging is ontstaan in 2023, voortvloeiend uit de wens voor goed openbaar vervoer in de wijk. Samen met het actie comité (actief vanaf 2019) is gekeken naar de behoefte en wensen in de wijk. Naar aanleiding hiervan is door het bureau Forseti een onderzoek gedaan. Een Wijkbus, gereden door vrijwilligers kwam hieruit naar voren als het beste alternatief. Na een flinke wervingscampagne zijn voldoende vrijwilligers gevonden en is samen met het bestuur in oktober 2023 de Vereniging Wijkbus Soesterkwartier (VVS) officieel opgericht. Voor elke buurtbuslijn van Syntus is een vereniging opgezet die verantwoordelijk is voor de dienstuitvoering. Wij zorgen ervoor dat er een betrouwbaar dienstrooster is voor chauffeurs en de bussen in goede staat verkeren. Ideeën en toekomstplannen bespreken wij tijdens enkele jaarlijkse ledenvergaderingen. Zo zorgen wij ervoor dat wij onze dienstverlening op een passende manier kunnen blijven uitvoeren.

Deze website

Deze website is bedoeld voor onze reizigers en (toekomstige) chauffeurs. Daarnaast kunnen onze chauffeurs er informatie vinden die zij nodig hebben. Mis je iets op de website, of heb je een verbetersuggestie? Neem dan contact met ons op.

Chauffeur worden? Graag!

Als je zinvol en afwisselend vrijwilligerswerk wilt doen, wees dan welkom bij ons!

Bestuur

Erica
EricaSmits
Voorzitter
Bets
BetsBeltman
Penningmeester
Jop
JopMendelts
Algemeen bestuurslid
Ed
Ed Koster
Roostering
Robbert Jan
Robbert Janvan Rooijen
Coördinator Wijkbus