We gaan bijna rijden! Tijd voor de derde chauffeursavond.

Op vrijdag 6 oktober vond de derde chauffeursavond plaats in de inmiddels vertrouwde Wagenwerkplaats. Het belangrijkste nieuws, we gaan vanaf 10 december echt rijden! We hebben met elkaar hard gewerkt om de weg op te gaan. Met de start van de nieuwe dienstregeling, op 10 december 2023, rijden de eerste wijkbussen volgens dienstregeling zeven dagen in de week door de wijk, met een halte die voor iedereen bereikbaar is.

Op deze derde chauffeursavond was de opkomst weer groot en waren er ook weer nieuwe chauffeurs aanwezig. Naast een gezellige quiz en borrel is er ook inhoudelijk het een en ander gedeeld. 

De belangrijkste punten van de avond

Werving
Er zijn voldoende chauffeurs om te starten! Maar om het werk goed te verdelen blijft werving belangrijk. Daarom vond je ons de afgelopen tijd op de zomermarkt en willen we vragen om aandacht te blijven vragen voor de Wijkbus.

Rijtrainingen & rijtesten
De afgelopen zomermaanden hebben wij drie rijtrainingen georganiseerd. Chauffeurs kregen hier de kans om alvast achter het stuur te kruipen en de beoogde route te rijden. 

Medio november zullen de officiële rijtesten plaatsvinden. Deze duren ongeveer een half uur en vinden plaats in groepen van vier personen. U ontvangt hiervoor een uitnodiging.

Roosters
Op basis van jullie beschikbaarheid die jullie hebben doorgegeven aan Ed heeft het bestuur gewerkt aan de eerste concept roosters. Alle chauffeurs zijn ingedeeld op basis van gewenste dagen, tijden en het aantal keer in de maand dat zij willen rijden. De roosters zijn straks beschikbaar via onze website met een chauffeurs login code. 

Medische keuring
Veilig rijden is belangrijk. Alle chauffeurs krijgen een oproep van de Arbo-dienst voor de keuring via e-mail en de post. Medio november zullen de keuringen plaatsvinden. Keolis onderzoekt nog of het mogelijk is de keuringen in de wijk te laten plaatsvinden.

Nieuwe website
Nu we gaan rijden is het tijd om de huidige website om te bouwen. Naast de dienstregeling en definitieve route komt er onder andere een chauffeurs loginpagina om alle informatie te vinden die straks nodig is om te gaan rijden. De website is half oktober gereed.

Definitieve haltes en route
Samen met de gemeente is de definitieve route samengesteld. Met de nieuwe route wordt de gehele wijk bediend en heeft iedere inwoner van het Soesterkwartier op korte afstand van huis de mogelijkheid om op de bus te stappen. Om dit mogelijk te maken zijn naast vijf bestaande maar liefst 12 nieuwe haltes in de wijk toegevoegd. Door de gemeente is een verkeersbesluit genomen en begin december worden de haltepalen in de grond geplaatst. 

Halverwege het jaar kijken we met elkaar of de haltes en de route inderdaad aansluit bij de wensen en behoeften uit de wijk.

Concept dienstregeling
In de Powerpoint vinden jullie de concept dienstregeling die is gemaakt op basis van het aantal beschikbare chauffeures. Het gaat hier om een concept, definitieve dienstregeling vinden jullie straks op deze website en natuurlijk op Google Maps en 9292OV.nl

Feestelijke opening en marketing
Heel het Soesterkwartier moet weten dat er vanaf 10 december weer zeven dagen per week een bus rijdt die voor iedereen bereikbaar is. Wij denken aan een opening op zaterdag 9 december, nabij de Emmauskerk. Aan de zaal hebben we gevraagd of jullie als chauffeurs ideeën hebben om de wijk te laten weten dat we rijden. Er werd gedacht aan communicatie in de buurtapp, gratis kaartjes en advertenties in de Wijkkrant. Heel fijn dat iedereen zo goed meedenkt!

We gaan er een feest van maken op 9 december, de uitnodiging volgt snel!

Bekijk via onderstaande link de presentatie van de chauffeursavond op 6 oktober

Presentatie chauffeursavond 6 oktober 2023

Gepubliceerd Op: 10 oktober 2023Categorieën: NieuwsViews: 172