Tweede avond voor de Wijkbus een groot succes!

 

De Presentatie van de Tweede Informatieavond van 01 juni 2023’ vind je hier. Bekijk pdf bestand >

 

 

 

Afgelopen donderdag 1 juni 2023 mochten we de chauffeurs verwelkomen op een tweede informatieavond van de Wijkbus Soesterkwartier. In de Verkeerstuin op de Wagenwerkplaats kwamen we samen met een groot aantal vrijwilligers die zich hebben aangemeld als chauffeur. De Verkeerstuin is een mooie locatie, gerund door vrijwilligers. Op de informatieavond werd er afgetrapt met een quiz om elkaar en de wijk beter te leren kennen. Want je wil natuurlijk jouw nieuwe werkomgeving goed ontdekken!

Na de quiz werd er een update gegeven van waar we nu staan met de plannen voor de Wijkbus. Bij de chauffeurs werd gepeild hoeveel en op welke dagen zij bereid zijn te gaan rijden. Tevens werd er een uitleg gegeven van wat er van de chauffeurs wordt verwacht op de Wijkbus. Het rijden met passagiers is immers een taak die met zorg moet worden uitgevoerd. Je kunt als chauffeur bijvoorbeeld niet te vroeg vertrekken bij een halte en een medische keuring is verplicht.

Onze volgende stappen
Op basis van de opgegeven informatie van de vrijwilligers wordt er nu een start gemaakt met het maken van de roosters. Ook gaan wij deze maand met de gemeente Amersfoort in gesprek om de route voor het komend jaar te bepalen. De gemeente denkt met ons mee samen met een verkeerskundige over de halte locaties op basis van wensen vanuit de wjk.

De avond werd afgesloten met een gezellige borrel en hierbij was ook de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de bus. Want je wil natuurlijk wel even die chauffeursstoel testen!

Alle chauffeurs konden zich inschrijven voor een rijtraining en zijn straks automatisch lid van de vereniging. Na het eerste jaar bekijken we de resultaten qua reizigers en of de route mogelijk aanpassingen nodig heeft. Leden en busgebruikers denken hierin met ons mee.

Na de training en opzet van de route organiseren wij in de zomer opnieuw een avond met de definitieve route en beoogde dienstregeling.

Wil je de presentatie (nogmaals) bekijken? De presentatie vind op onze website. Was je er niet bij en wil je meer informatie? Bel of mail gerust. Ook zijn wij nog steeds op zoek naar meer chauffeurs. Aanmelden kan via deze website www.3812buskomtzo.nl

PS* Liever persoonlijk met ons in gesprek? Op de Zomermarkt op 7 juli zijn wij aanwezig met een kraam, dus loop gezellig langs. Heel graag tot ziens of in de bus!

Namens het bestuur i.o.
Robbert Jan van Rooijen,
Coordinator Wijkbus Soesterkwartier

info@3812buskomtzo.nl

Gepubliceerd Op: 5 juni 2023Categorieën: NieuwsViews: 129