Goed Openbaar Vervoer voor en door het Soesterkwartier komt in zicht. Doet u mee?

Nu nog even doorpakken, dan kan de WIJKBUS in 2023 GAAN RIJDEN

Als het aan het comité Buskomtzo ligt, gaat de langverwachte wijkbus in het Soesterkwartier binnen enkele maanden al door de wijk rijden.  Juist nu deze wijkkrant verschijnt is de eerste informatieavond voor de chauffeurs achter de rug. De volgende bijeenkomst is in januari.  De stemming zat er al goed in. De aanwezigen dicteerden ons de volgende oproep.

MELD U AAN ALS VRIJWILLIGE CHAUFFEUR, HOE MEER MENSEN, HOE VAKER DE BUS KAN RIJDEN. SAMEN HOUDEN WE DE BUURT BEREIKBAAR, OOK IN HET WEEKEND!

Als u 4 uur in de maand kunt missen (meer mag natuurlijk altijd), bent u meer dan welkom. Vrijwillige chauffeurs zijn hard nodig, hoe eerder wij 50 mensen bij elkaar hebben. Hoe sneller wij kunen starten.

De nieuwe website is inmiddels ook al online . Dat was mogelijk dankzij een incidentele subsidie van Indebuurt033.

Het comité dat al sinds 2019 van zich laat horen is nu zo ver dat provincie, gemeente en ook Keolis enthousiast zijn en er op vertrouwen dat het  Soesterkwartier het  gaat lukken om een proef voor de tijd van pakweg één jaar op poten te zetten. Het voorstel van de route door de wijk (zie de website) lijkt goed inpasbaar.  In de eerstkomende weken zal nog worden uitgezocht of de route geschikt is, of dat er nog een aanpassingen nodig zijn. Bijzonder is dat Keolis, de maatschappij die busonderneming Syntus onder haar hoede heeft, zich bereid verklaarde  om een wijkbus voor de proef in het Soesterkwartier te leveren. Wie zich aanmeldt moet weten dat er geen leeftijdsgrens is. Een chauffeur moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Hij of zij wordt goed ingewerkt, krijgt de nodige scholing, en verklaart zich bereid om één, maximaal  twee diensten per maand te gaan rijden. Een leuke manier om iets te betekenen voor de wijk en haar inwoners.

De belangrijkste oproep voor dit moment luidt: – help de bus rijden en meld u aan. Dat kan via de website of met een enkel mailtje.

Aanmeldingen en eventuele vragen via 3812buskomt@gmail.nl; bellen kan natuurlijk ook, zie de website.

Namens het comité. Joke Sickmann, Clary Stäb en Robbert Jan van Rooijen

Gepubliceerd Op: 30 november 2022Categorieën: NieuwsViews: 132